Egy bátor egér viszontagságai

utazás, világ, fotó

A világ második legjobb koncertje

2012. október 13. 08:38 - cincogó felicián

2155978323-1.jpg

Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, Babylon klub, Isztambul. Ennél jobb csak Tom Waits lett volna, ugyanott. Esetleg a kettő együtt. (Tom Waitsnek a Tin Hat Trioval is van közös projektje. Itt lehet meghallgatni, de óvatosan.)

2010 novemberében voltak az A38 hajón, akkor nem tudtam kimenni. Utána több mint egy évig lestem, hátha ismét fellépnek egy viszonylag könnyen megközelíthető helyszínen, de nem volt szerencsém. 

Október 10-11 Webit konferencia Isztambulban. Szerda reggel, kifele menet a hotelből megláttam egy Babylon szórólapot; belepillantottam és ott volt a Kilimanjaro. Aznap este. Szerencsére a KDE nem az az együttes, ami lázba hozza a tömegeket, úgyhogy nem rohanták le a kasszát. Meg is lepődött a jegyárus srác, amikor délután ötkor azt kérdeztem tőle, hogy van-e még bilet. Evet, az összes.

Nincs jobb a kis klubos koncertnél. A zenész nem fényévekre van, hanem ott. Akár nyomogathatnám a pedáljait. A gitárosnak háromszor annyi pedálja van, mint húr a gitárján. Zenészenként egy-egy laptop. Kraftwerknyi technika jut minden személyre. De sebaj, a zene nagyon jó.

Koncert után öt perc alatt kiürült a klub. Mindenki eltűnt. Az élet a klub előtt folytatódott. Hazamenni nem volt kedvem, a sétálóutcán bandukoltam le-fel; minden mellékutcában buli volt. Volt amelyikben több is. Kint az utcán. Mindenkibe bekukkantottam, kerestem azt a kocsmát, ahol 2007-ben szilvesztereztünk. Az egyikben megállított egy bőrdzsekis, magyarázott valamit, hogy csak lányok vagy csak lánnyal lehet bemenni, de jött a tulaj és leintette. A müsafir az müsafir. Vagy a török lányok szeretik az európai fiúkat?

_IGP0382.JPGÉjjel egy óra volt. Az utcákon folyt a buli. Vajon lakik itt valaki? Legfennebb az éjjeliőrök és a nagyothallók. Mi egy csendes utcában laktunk a Taksim és a tenger között; csak péntek éjjel kellett a füldugó.

Ilyen ez a Galata. Itt nem az autókból szól a rádió, hanem a villamosról az élőzene. Egy teljes zenekar ült a hátsó kocsiban. Az egyik utcácskában egymást érik a kocsmák, minden kocsmában egy gitáros énekelget. Vacsora után még megiszunk egy teát az egyik háztetőn és megcsodáljuk a villamoszenekart. Közben a városban caz fesztivál van, szombaton Electro Swing Night a Babylonban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cincogofelician.blog.hu/api/trackback/id/tr34832886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása